Principală Blog

Dezvoltă o afacere proprie pe bani Europeni. Aplică la programe de încredere

Dezvoltă o afacere proprie pe bani Europeni. Aplică la programe de încredere

20/04/2022 Economic

În Europa, 40% din populație dorește să lucreze pe cont propriu. În Republica Moldova tendința pentru antreprenoriat este mai mare de 37%, iar 60% nu văd posibilă această opțiune din lipsa posibilităților financiare. Cu adevărat, orice afacere depinde de șansele de finanțare pe care le are, însă de ce să nu încerci să îți deschizi propria afacere aici în țară, doar prin granturi europene? În acest sens, este important să cunoașteți ce programe de finanțare sunt disponibile cetățenilor din Republica Moldova pentru deschiderea și dezvoltarea unui business.

fonduri europene/finantarePe portalul primarie.halleykm.md găsești toate informațiile cu privire la fonduri europene care te pot ajuta să îți deschizi, dar și să îți crești o afacere de succes. Iată de ce merită să îți deschizi propria afacere pe bani Europeni, aplicând la programe de încredere.

  1. Ai fonduri nerambursabile pentru ideile tale!

Majoritatea antreprenorilor se tem de insuficiența de bani pentru dezvoltarea afacerii, sau de posibilitatea de a risca în mod efectiv cu propriile resurse financiare. De fapt, posibilitatea de dezvoltare a unei afaceri în condiții financiare relativ sigure este o tentație puternică pentru o mulțime de oameni talentați, care ulterior ar putea să devină cei mai buni antreprenori. Cum să rezolvi acest trac și să ajungi să ai o afacere prosperă? Evident e nevoie să alegi oportunitățile de finanțare potrivite domeniului tău de activitate. 

  1. Te poți concentra doar pe munca ta de creație!

În cele mai multe cazuri, detaliile tehnice legate de ideea de business te pot demotiva constant, tocmai de aceea, datorită faptului că alegi o finanțare nerambursabilă te poți concentra exclusiv pe munca ta de creație, și anume:

  • creează un produs sau un serviciu ideal pentru segmentul de public ales din start;

  • meditează asupra unei strategii de promovare eficace;

  • caută noi piețe de desfacere pentru produsul/serviciul tău;

  • identifică parteneri de încredere, care te vor motiva mereu;

  • studiază constant noile metodele de management, până vor deveni ideale pentru afacerea ta.

      În mod sigur această listă poate continua, deoarece un business este o provocare continuă. Trebuie doar să ai tărie de caracter și încredere că tot ceea ce ți-ai propus se va realiza în timp.

  1. Înveți cum să gestionezi banii eficient!

În mod clar, spre deosebire de banii proprii, finanțările externe cer și anumite responsabilități din partea ta ca și antreprenor. Astfel, va trebui să îndeplinești unele sarcini tehnice, cum ar fi:

  • să completezi și prezinți diferite documente. Acest lucru este necesar pentru a demonstra că totul se desfășoară în mod legal. Acest lucru nu ar trebui să te îngrijoreze, odată ce ai aplicat la programe de încredere, trebuie doar să faci ceea ce se cere, atât.

  • să realizezi evidența contabilă într-un mod corect, cu respectarea perioadelor de raportare. Evident aici e vorba de faptul că trebuie să prezinți anumite rapoarte lunare/semestriale care să demonstreze responsabilitatea ta față de această finanțare.

      Chiar dacă aceste condiții par a fi destul de dificile, dincolo de acest aspect vei învăța cum să gestionezi corect banii primiți, și mai ales cum să investești corect în domeniul tău de activitate. Este o lecție practică foarte bună, care pe viitor te va responsabiliza față de alte proiecte.

Astfel, portalul primarie.halleykm.md nu doar că îți oferă o listă cu posibile finanțări, ci și detalii de ordin juridic, precum și o consultanță de fonduri europene calitativă, care te va ajuta la deschiderea propriei afaceri. Accesează și fii la zi cu cele mai interesante detalii tehnice, legislative și juridice.

Fii aproape de posibilități de neratat, împreună cu primarie.halleykm.md!

Dezvoltă o afacere proprie pe bani Europeni. Aplică la programe de încredere


Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!