Legislația Republicii Moldova în domeniul comercial pentru desfășurarea activităţilor de comerţ într-un mod legal, cu respectarea liberei concurenţe, protecţiei vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor. Punem la dispoziție legile însoțite de cele mai noi actualizări, hotărâri de guvern, regulamente, instrucțiuni și formulare și cereri, de exemplu cerere autorizatie sanitara, cerere de eliberare a autorizației de funcționare pentru desfășurarea activității comerciale, etc. care pot fi descărcate direct și utilizate după necesitățile utilizatorului, precum și practica existentă în domeniu.
Ce reprezintă activitatea de comerț și activitatea de producție?
Comerțul este un concept economic de bază care implică cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii, cu compensații plătite de un cumpărător unui vânzător, sau schimbul de bunuri sau servicii între cele două părți. Comerțul poate avea loc în cadrul unei economii sănătoase în care există producători și consumatori. Activitatea comercială este o activitate destinată schimbului pe piață pentru a obține un profit economic. Activitatea de producție se referă direct la crearea produsului sau serviciului. Această categorie poate include producerea de bunuri dure într-o fabrică, fabricarea produselor alimentare sau asamblarea componentelor într-un produs finit.
Legislația în domeniul comerțului.
Legislația în domeniul comerțului reprezintă o serie de măsuri obligatorii adoptate la nivel național menite să protejeze interesele persoanelor care practică activități comerciale, dar și a consumatorului de rând. Legislația comercială urmărește să asigure că activitatea de comerțul se defășoară într-un mod corect și echitabil deopotrivă pentru întreprinderi și consumatori la nivel național. Autoritățile administrației publice sunt responsabile pentru o serie de servicii vitale pentru oameni și afaceri din zonele administrate. Printre acestea se numără funcții deja cunoscute precum îngrijirea socială, școlile, locuințe și planificare și colectarea deșeurilor, dar și altele mai puțin cunoscute precum acordarea de licențe, sprijinirea afacerilor, serviciile de înregistrare și control, precum și depistarea practicilor incorecte în activitățile de comerț. Administrația publică locală este responsabilă de asigurarea respectării normelor juridice, administrative, tehnologice și ecologice în procesul de producere, prelucrare, stocare, depozitare, transportare și comercializare a produselor la nivel local. În același timp autoritățile administrației publice sunt responsabile de implementarea obiectivelor strategice ale politicii agrare a statului și promovarea lor în teritoriu, monitorizarea situației și aspectelor social-economice și ecologice a agenților economici din sectorul agroalimentar și nu numai, indiferent de forma de proprietate și organizare juridică. Autoritățile publice trebuie să acorde asistență informațională, metodologică și tehnologică producătorilor și prelucrătorilor din domeniul agricol, dar și producătorilor locali din alte sectoare și totodată să ofere suport informațional în atragerea subvențiilor și implementarea proiectelor de subvenționare. Consultați printr-un singur click actele normative relevante activității comerciale și de producție, însoțite de ultimele actualizări disponibile pentru realizarea unui proces de lucru sigur și eficient pentru afacerea dvs.