Principală Știri Economic

Au demarat lucrările de întreținere periodică pe drumurile publice naționale

17/03/2023 Economic

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Î.S ”Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunţat astăzi că a demarat lucrările de întreținere periodică a mai multor drumurilor publice, printre care Chișinău – Bender – Tiraspol, Florești – Anenii Noi, Delacău – Bulboaca ș.a., transmite MOLDPRES.Potrivit ASD, lucrările de întreținere periodică vor consta în nivelarea prin frezare a stratului de uzură existent și așternerea unui strat nou de mixturi asfaltice, reparația sectoarelor de drum cu fundația cedată, curățirea și amenajarea sistemelor de evacuare a apelor pluviale, cât și amenajarea zonelor adiacente drumului.

Pentru aceasta, pe 15 martie 2023 au fost semnate patru contracte de executare a lucrărilor de întreținere periodică, în sumă de 225,7 mln de lei (11,3 mln de euro), bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

În conformitate cu prevederile contractuale, lucrările urmează a fi finalizate până în data de 15 mai curent, cu respectarea actelor normative în vigoare privind calitatea lucrărilor și a siguranței rutiere.

Foto: ASD

sursa: Moldpres

 
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!