Principală Știri Economic

Fiscul anunţă venituri de peste 29 mln lei, declarate prin serviciile poștale

16/11/2023 Economic

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat  (SFS) a anunţat astăzi că, în anul trecut, au fost înregistrate venituri de 29,3 milioane de lei (1,46 mln de euro), declarate de persoanele fizice care au primit mijloace bănești prin serviciile poștale, transmite MOLDPRES.Fiscul susţine că utilizează mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte pentru a determina venitul impozabil al contribuabililor. ”În acest context, SFS a examinat informația raportată de către furnizorii de servicii poștale referitor la persoanele fizice care, în perioada anului 2022, au primit mijloace bănești prin intermediul acestora. Măsurile aplicate față de contribuabilii identificați sunt parte a programului de conformare benevolă”, indică sursa citată.

Urmare a aplicării acțiunilor de conformare față de persoanele fizice, care au beneficiat de serviciile menționate, au fost declarate venituri în valoare de 29,3 milioane de lei de către 179 de contribuabili și calculat impozit pe venit în sumă de 2,6 milioane de lei. Mijloacele bănești provin din activități de prestare a serviciilor și comercializare de bunuri, rezumă Serviciul Fiscal de Stat.
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!