Principală Știri Social

Ultima decadă din noiembrie mai promite zile calde

20/11/2023 Social

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. După un weekend furtunos şi rece, noua săptămână a început cu vreme însorită şi temperaturi moderate, potrivite sezonului, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, vremea nu va suferi mari schimbări. În sudul ţării se prevăd maxime termice până la 12 grade Celsius, mai frig va fi în regiunea de nord, unde gerul nocturn va ajunge până la minus 6 grade.

Cerul va fi variabil, preponderent noros, pe alocuri cu precipitaţii nesemnificative, sub formă de ploi slabe.

Creştinii ortodocşi de stil vechi îi sărbătoresc mâine pe Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil. Tradiţia populară spune că cei doi sfinți aduc ultimele zile calde din an. În popor, această perioadă mai poartă şi numele de “vara arhanghelilor”, iar vremea este mai caldă decât ar trebui să fie în această perioadă. Se mai zice că între Sf. Mihail şi Gavriil şi ziua de Crăciun trebuie să aibă loc şi “vara iernii”, adică vreo 3-4 zile calde şi binevoitoare, indică unele surse.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!