Principală Știri Economic

15 companii autohtone vor primi granturi de până la 600 mii de lei

20/11/2023 Economic

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 15 companii autohtone vor accesa finanțare nerambursabilă între 200 mii de lei și 600 mii de lei (30 mii de euro) pentru a investi în dezvoltarea, ecologizarea, digitalizarea și internaționalizarea afacerilor, transmite MOLDPRES.Managerii companiilor beneficiare au participat la o sesiune de informare pentru a fi familiarizați cu prevederile contractuale. Ulterior, agenții economici vor semna contractele de colaborare pentru accesarea susținerii financiare nerambursabile prin intermediul programelor la care au depus proiectele investiționale.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), din numărul total de noi beneficiari, cinci activează în mediul rural, iar 10 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, opt afaceri sunt gestionate de tineri și șapte de femei.

Suma totală a finanțării constituie circa patru milioane de lei, resurse acordate din bugetul de stat sau alocate de Uniunea Europeană și Banca Mondială.

Granturile sunt acordate prin intermediul instrumentelor de suport antreprenorial ale ODA: Programul de Start pentru Tineri, Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”, Programul de transformare digitală a IMM, Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea ÎMM și Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!