Principală Știri Social

A început etapa de actualizare a hărții digitale a locuințelor și clădirilor cuprinse în Recensământul populației și locuințelor 2024

02/04/2024 Social

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. În perioada 1-7 aprilie, vor fi realizate lucrările de actualizare a hărților și listare a locuințelor cuprinse în Recensământul populației și locuințelor 2024. Astfel, recenzorii vor efectua vizita preliminară în teren pentru a se familiariza cu limitele sectoarelor de recensământ atribuite și pentru a realiza actualizarea hărții și listarea locuințelor, transmite MOLDPRES.Scopul principal al acestei activități este verificarea și actualizarea listei tuturor clădirilor și intrărilor acestora de pe hartă și formarea listelor locuințelor.

La modul practic recenzorul va verifica în teren limitele sectoarelor de recensământ atribuite; va parcurge pe jos fiecare stradă de pe harta predefinită a sectorului de recensământ și va verifica dacă pe hartă se regăsesc toate clădirile de locuit, dacă unele clădiri prezente pe harta sectorului de recensământ nu mai există în teren (au fost demolate, au fost adăugate anterior eronat etc.) sau au apărut noi clădiri construite care trebuie adăugate, și dacă în clădirile nerezidențiale, precum și în spațiile colective de locuit din cadrul sectorului de recensământ, există spații de locuit în care locuiesc persoane care trebuie recenzate.

Informațiile vor fi introduse în aplicația de interviu instalată pe tabletă, care include și un modul de management al hărții sectorului de recensământ care, pe lângă imaginea de satelit, oferă lista clădirilor și intrărilor marcate pe hartă. De asemenea, aplicația dispune de funcționalități de mărire/micșorare și de navigare pe hartă.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în lucrările de actualizare a hărții și listare a locuințelor vor fi antrenați circa 3 800 de recenzori și 560 de supervizori. Activitatea precedă etapa de colectare a datelor în teren de către recenzori care se va desfășura în perioada 8 aprilie - 7 iulie 2024.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!