Principală Știri Economic

Administrațiile ZEL-urilor vor putea cesiona rezidenților dreptul de superficie

24/11/2022 Economic

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Administrațiile Zonelor economice libere (ZEL) vor putea cesiona dreptul de superficie rezidenților ZEL, după înregistrarea dreptului de superficie în registrul bunurilor imobile. Deputații au operat astăzi modificări la Legea cu privire la zonele economice libere, comunică MOLDPRES.Dreptul de superficie este dreptul de proprietate asupra clădirii construite sau asupra plantației aflate pe terenul altei persoane și dreptul de folosință asupra acelui teren.

Astfel, rezidenții vor avea dreptul să dezvolte infrastructura de producție, cum ar fi construcția halelor industriale, și infrastructura tehnico-edilitară în zonele libere.

Modificările propuse vor contribui la deblocarea situației în care mai mulți agenți economici înregistrați în ZEL se confruntă cu impedimente legate de obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!