Principală Știri Social

Încă trei candidați la CSM nu au promovat evaluarea specială

03/02/2023 Social

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că încă trei candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii /CSM/, nu au promovat evaluarea. Din cei 23 de judecători de carieră, rămași în concursul de ocupare a funcției de membru în CSM, cinci candidați au promovat evaluarea, 14 nu au promovat, iar patru candidați își așteaptă deciziile, comunică MOLDPRES.Potrivit Comisiei Pre-Vetting, rezultatul evaluării celor trei se conține în deciziile motivate ale Comisiei, transmise candidaților, care urmează să decidă dacă se opun sau nu publicării. Dacă cei trei candidați judecători nu vor notifica Comisia despre refuzul lor de a publica deciziile în termen de 48 de ore de la expediere, acestea vor fi plasate integral, într-o formă depersonalizată, pe paginile web ale CSM și Comisiei Pre-Vetting.

Membrii Comisiei susțin că au luat deciziile de nepromovare în baza informațiilor acumulate în procesul de evaluare, inclusiv din comunicarea scrisă cu candidații și de la audieri.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, rezultatele evaluării vor fi transmise Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, instituția responsabilă de organizarea concursului. Dintre candidații non-judecători care vor promova evaluarea Comisiei Pre-Vetting, Legislativul va numi, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși, șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, noua componență a CSM va fi formată din șase judecători, aleși prin vot secret de către Adunarea Generală a judecătorilor, și șase non-judecători, numiți de Parlament.

Foto simbol

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!