Principală Știri Economic

ANRE a permis exportul de energie electrică din R. Moldova

03/02/2023 Economic

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a abrogat astăzi hotărârea privind interzicerea exportului energiei electrice din Republica Moldova, în perioada stării de alertă pe piața energiei electrice, transmite MOLDPRES.Potrivit deciziei, Agenția a ținut cont de faptul că S.A. „Energocom” are asigurate cantitățile necesare de energie electrică prin semnarea cu Centrala electrică din Dnestrovsc (MGRES) a unui contract de achiziționare a energiei electrice, precum și a contractelor cu furnizori din Romania, pentru acoperirea cererii de energie electrică ale furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune și ale operatorilor de sistem.

Interdicția privind exportul de energie electrică a fost impusă în urma sistării exportului energiei electrice din Ucraina în UE și Republica Moldova din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice. La acel moment, Republica Moldova importa din Ucraina 30% din totalul energiei electrice consumate. 

Foto simbol

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!