Principală Știri Economic

În luna ianuarie, la bugetul public național au fost acumulate venituri de 7,2 miliarde de lei

03/02/2023 Economic

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. În prima lună a anului curent, la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 7,2 miliarde de lei (circa 360 mln de euro), cu 1,4 miliarde de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut, informează MOLDPRES.Potrivit Ministerului Finanțelor, cheltuielile au constituit 7,3 miliarde de lei, care comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022 sunt mai mari cu 1,2 miliarde de lei. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 0,1 miliarde de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 8,2 miliarde de lei.

Veniturile bugetului de stat în luna ianuarie au constituit 4,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, acestea s-au majorat cu 0,9 miliarde de lei.

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 2,1 miliarde de lei, cu 0,3 miliarde de lei mai mult față aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 2,7 miliarde de lei, fiind în creștere cu 0,8 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 5,3 miliarde de lei, în creștere cu 0,8 miliarde de lei față de perioada similară a anului 2022. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 0,8 miliarde de lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 4 miliarde de lei.

Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru luna ianuarie a anului curent, toate plățile fiind finanțate integral.

Foto simbol

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!