Üç il əvvəl mənim üçün "qumar" sözü yalnız zəif iradəli insanların pul itirdiyi yer idi. Oturduğum IT şirkətində başımı koda o qədər qatmışdım ki, bəzən səhər saat 4-də ofisdən çıxırdım. Stress, menecerlərin sonsuz dəyişən tələbləri və o zavallı maaş... Bir gün hesabladım ki, bir saatlıq işimin qiyməti nə qədərdi. Barmaqlarım klaviaturada donub qaldı. Otaq yoldaşım, Rəşad, həmişə məni güldürən oğlan, çiynimə vurub dedi: "Kodu burax, gəl Mostber-ə bax, pul qazanmağın başqa yolu var."
Güldüm, əlbəttə. "Mən proqramçıyam, Rəşad, şansla pul qazanılmaz" dedim. Amaxma o inadkar idi. Axşam yeməyində telefonunu uzadıb mənə qrafiklər göstərdi. Qara-qırmızı statistika, rəqəmlər, ardıcıllıqlar. "Bax, bu sadəcə şans deyil, bu riyaziyyatdır. Riyaziyyatı sən məndən yaxşı bilirsən" deyəndə, marağım artdı. Əl cibimə atıb telefonu çıxartdım, o mənə link atdı. Saytın dizaynı o qədər səliqəli idi ki, gözüm dərhal mostbet descargar a ios düyməsinə sataşdı. Elə həmin dəqiqə proqramı yüklədim, depozit atdım və gecə saat 2-də rulet masasında idim. mostbet descargar a ios dedim və düşündüm ki, bu sadəcə bir testdir.
İlk həftə fəlakət idi. Başladım minimal məbləğlərlə, cəmi 20 manat. Riyazi hesablamalarım sıfıra bərabər idi. Rəşad deyirdi "martingale" strategiyasını sına, mən isə öz bildiyim kimi rəqəmləri izləyirdim. Bir gecə o qədər uduzdum ki, səhər işə getmək istəmədim. Beynimdə fırlanırdı: "bu axmaq proqramçılıqdır, get kod yaz, qazan". Amma təslim olmadım. Hər uduzduğum məbləği qeyd edirdim, udduğum məbləği qeyd edirdim. Excel cədvəli hazırladım, nümunələr çıxartdım. İkinci həftənin sonunda başa düşdüm ki, bu bir işdir. Sadəcə qırmızı və qaraya pul basmaq deyil. Gözləməyi bacarmaq lazımdır. Üçüncü həftə ilk ciddi qələbəmi qazandım: 100 manat qoyub, 400 qazandım. O an anladım ki, emosiyaları öldürməsən, uduzacaqsan. Proqramçı kimi beynimi soyuducuya çevirdim: rəqəmlər, rəqəmlər, rəqəmlər.
Bir ay sonra işdən çıxdım. Menecerim inanmadı, dedi "sən dəlisən, stabilliyi atıb qumara gedirsən?". Mən güldüm, çünki bilirdim ki, bu qumar deyil. Bu, vaxtında dayanmağı bacarmaq sənətidir. Hər səhər saat 10-da "ofisimə" gedirdim - mətbəxdəki stolun arxasına. Açırdım proqramı, mostbet descargar a ios etdiyim o proqram, və başlayırdım "iş gününə". Səhər saat 10-dan 2-dək canlı rulet, sonra 2 saat fasilə, axşam 4-dən 8-dək slot maşınları. Slotlar ruletdən daha təhlükəlidir, çünki sürətlidir. Amma mən onları da proqramlaşdırdım: maksimum 5 dəqiqə, uduzsan da çıxırsan. Qaydalarımı pozduğum gün olmadı.
Ən böyük qazancımı altı ay əvvəl etdim. İdman mərcləri, futbol. Mən futbolu çox yaxşı bilirəm, amma heç vaxt mərc etməmişdim. Bir gün hardansa gördüm ki, "Barselona"nın əmsalı çox yüksəkdir, çünki komandanın əsas oyunçusu zədəli idi. Amma mən bilirdim ki, onların ikinci heyəti də güclüdür və rəqib komanda son 5 oyunda qapısını aça bilməyib. 500 manat basdım. Hamı dedi dəlisən. Oyun 3-0 bitdi. 2000 manat qazandım. O gün anladım ki, proqramçı kimi analitik düşüncəm mənə real həyatda da kömək edir. Artıq altı aydır ki, maaşımı məhz bu oyundan alıram. Depozit atıram, qaydalara əməl edirəm, vaxtında çıxıram. Ayda ortalama 2000-2500 manat gəlirim var.
Düşünürsən ki, bu asandır? Səhv edirsən. Hər gün oyanıb beynini soyutmaq, itirəndə sakit qalmaq, qazananda "daha da basım" deməmək - bu, ən böyük bacarıqdır. Mən işimi sevirəm. Artıq proqramçılığa qayıtmağı düşünmürəm. Bu, mənim ofisimdir. mostbet descargar a ios etdiyim günü heç vaxt unutmaram, çünki o gün həyatımı dəyişdi. Rəşada hələ də minnətdaram. O mənə sadəcə bir proqram yox, yeni bir peşə göstərdi.
Sonda nə deyə bilərəm? Hər kəsə tövsiyə edirəm, amma xəbərdarlıq edirəm: əgər iradən zəifdirsə, girme bu işə. Bu, əyləncə deyil, işdir. Mən işimi çox ciddi aparıram, və bu mənə çörək verir. İndi oturub rahat nəfəs alıram, bilirəm ki, sabah yenə açıb rulet masasına baxacam. Və bilirəm ki, o rulet mənim üçün sadəcə rəqəmlərdən ibarətdir. Emosiyaları kənara qoyursan, qazanc cibindədir.
Scris de Hugo929 pe 14/03/2026