Forum

Discuții la tema Generalități

Categoria Generalități întrunește legislația Republicii Moldova din domenii ca administrație publică, acte administrative, administratori locali și răspundere administrativă, protecție civilă, securitate publică, petiționare, transparență și anticorupție, unde puteți consulta de exemplu Legea integrității sau Legea privind accesul la informaţie. Totodată aici puteți găsi Hotarâri ale Curtii Constitutionale, formulare, comunicate și publicații.

Administrația publică reprezintă la nivel general implementarea politicilor guvernamentale la nivel central și local. Autoritățile administrației publice locale contribuie la soluționarea problemelor sociale și joacă un rol decisiv în bunăstarea comunității pe care o administrează. Securitatea publică este una dintre cele mai importante funcții ale autorităților publice, deoarece ea este cea care asigură protecția cetățenilor și a altor persoane aflate pe teritoriul țării, a organizațiilor și instituțiilor împotriva amenințărilor la adresa bunăstării și prosperității comunității.

Categoria Generalități își propune ca printr-un singur click să ofere informații veridice despre autoritățile administrației publice și activitățile desfășuratea de acestea precum și informații pentru administratorii locali, dar și publicul larg. Categoria pune la dispoziție și informații despre instrumente pe care cetățenii le pot utiliza pentru a înainta demersuri către autoritățile administrației publice, legislația Republicii Moldova, care reglementează activitatea de petiționare. O petiție este o cerere formală care solicită o anumită acțiune sau un răspuns într-o chestiune clar determinată din partea unei persoane aflată în funcție publică sau din partea unei entități publice privită la general, făcută de o persoană, un grup sau o organizație. De asemenea în categoria Generalități veți găsi informații despre ce înseamnă semnătură digitală și despre creare semnatura digitală și documentul electronic.


Înapoi la Forum

Nu ai găsit răspuns la ceea ce cauți?

Întreabă în Forum sau Adresează o întrebare specialiștilor noștri

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!