Forum

Discuții la tema Lucrări publice

Lucrările publice reprezintă o categorie largă de proiecte de infrastructură, finanțate și construite de către autoritățile administrației publice, pentru scopuri recreative, de educație, sănătate și siguranță în cadrul unei comunități mai largi. Lucrările publice includ activități de inginerie, construcții și activități conexe efectuate de către autoritățile publice în beneficiul cetățenilor. Acestea vizează orice obiect construit care contribuie la dezvoltarea infrastructurii fizice a comunității sau a statului luat în ansamblu.

Ce categorii de lucrări intră în sfera lucrărilor publice?

  • Lucrări asupra clădirilor publice (cladiri municipale, școli și spitale);
  • Infrastructură de transport (drumuri, căi ferate, poduri, conducte, canale, porturi și aeroporturi);
  • Spații publice (piețe publice, parcuri și plaje);
  • Servicii publice: alimentare cu apă și epurare, tratarea apelor uzate, rețeaua electrică și baraje și alte bunuri și instalații fizice.

Lucrări publice în general înseamnă lucrări de construcție, modificare, demolare, instalare sau reparare efectuate în bază de contract, care sunt plătite în totalitate sau parțial din fonduri publice.

Portalul pune la dispoziție legislația Republicii Moldova în domeniul lucrărilor publice. În cadrul acestei categorii puteți consulta Legea serviciilor publice de gospodărie comunală, Legea transporturilor rutiere sau Legea spaţiilor verzi ale localităţilor urbane şi rurale însoțite de cele mai noi actualizări. Totodată puteți consulta și o serie de hotărâri de guvern cum este de exemplu Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Programului de reparație a drumurilor publice naționale și a Programului de reparație periodică/întreținere a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor, etc. și o serie de regulamente de exemplu Modul de formare a preţurilor pentru proiectarea şi construcţia sistemelor de alimentare cu gaze naturale şi apă potabilă și alte regulamente adoptate în acest sens pentru a fi la curent cu prevederile legale în domeniul lucrărilor publice.


Înapoi la Forum

Nu ai găsit răspuns la ceea ce cauți?

Întreabă în Forum sau Adresează o întrebare specialiștilor noștri

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!