Principală Știri Externe

Mai multe oraşe din Ucraina au fost lovite de rachete ruseşti, doi morţi la Herson

21/09/2023 Externe

Kiev, 21 sep. /MOLDPRES/. Rusia a lansat un atac masiv cu rachete în noaptea de miercuri spre joi asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, doi bărbaţi fiind ucişi la Herson (sud), cel puţin 18 persoane rănite şi mai multe obiective de infrastructură avariate în întreaga ţară, au declarat oficiali ucraineni, potrivit Reuters, citată de Agerpres și MOLDPRES."Armata rusă a bombardat cartiere rezidenţiale din Herson. În acest stadiu, ştim că sunt doi civili morţi", a indicat pe Telegram şeful administraţiei militare din regiunea Herson, Oleksandr Prokudin. Alte patru persoane au fost transferate la spital, dintre care una în stare gravă, iar o a cincea a primit îngrijiri la faţa locului.

Într-un mesaj ulterior, Prokudin a precizat că cele două victime sunt doi bărbaţi de 29 şi, respectiv, 41 de ani dintr-un bloc de locuinţe.

Explozii au fost auzite la Kiev şi în regiunea înconjurătoare după o alertă de raid aerian, au declarat martori pentru Reuters. Autorităţile au anunţat că au trimis echipe de salvare în mai multe zone din capitală.

"Conform informaţiilor detaliate oferite de medici, şapte persoane au fost rănite în cartierul Darniţki. Trei dintre ele au fost internate la spital. Patru au primit asistenţă la faţa locului", a indicat pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko, precizând că printre persoanele spitalizate se află şi o fetiţă de nouă ani.

Şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serghii Popko, a indicat, la rândul său pe Telegram, că resturi de rachete ruseşti doborâte au căzut în cartierele Golosiivski, Darniţki, Şevcenkovski şi Desnianski.

"Peste 20 de ţinte inamice au fost distruse de apărarea antiaeriană", a afirmat Popko într-un alt mesaj, afirmând că Rusia a atacat cu "rachete de croazieră".

De asemenea, şapte persoane au fost rănite în oraşul Cerkasî, la sud de Kiev, după ce un hotel a fost lovit de o rachetă, a transmis pe Telegram ministrul de Interne ucrainean, Igor Klimenko, adăugând că atacul de noaptea trecută a provocat pagube şi în regiunea Rivne (nord-est).

Oraşul Harkov, din estul Ucrainei, situat în apropiere de frontiera cu Rusia, a fost şi el bombardat, potrivit primarului Igor Terehov, care a indicat că doi răniţi au fost spitalizaţi.

Şeful administraţiei militare regionale, Oleg Sinegubov, a indicat "şase lovituri în special în cartierul Slobodski", unde infrastructuri civile au fost avariate.

Regiunea Liov (Lviv), în nord-vest, a fost de asemenea lovită, a anunţat guvernatorul Maksim Koziţki, precizând că trei rachete au lovit Drohobîci, localitate situată la 80 km de oraşul Liov, dar nefiind în măsură să ofere informaţii despre eventuale victime.

Ministerul de Interne şi oficialii regionali au raportat explozii în regiunile Cerkasî, Harkov, Hmelnîţki, Rivne, Vinniţa, Liov şi Ivano-Frankivsk.

Aceste atacuri au intervenit la câteva ore după ce Moscova a declarat că a doborât 22 de drone ucrainene în Crimeea anexată, deasupra Mării Negre, precum şi în regiunile ruse de graniţă Belgorod şi Oriol.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!