Principală Știri Cultură

A fost lansat concursul pentru cele mai bune filme realizate în ultimii ani

20/11/2023 Cultură

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Uniunea Cineaștilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează Gala Premiilor Cineaștilor 2024, pentru a aprecia cele mai importante realizări cinematografice produse în ultimii ani şi a promova valorile domeniului cinematografic în rândul unui public cât mai larg, informează MOLDPRESSolicitat de agenție, președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova, Virgiliu Mărgineanu a menționat că nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu constituit din nouă personalități din domeniul cinematografiei autohtone și internaționale. Premiile vor fi acordate la următoarele categorii: Cel mai bun film de lung metraj; Cel mai bun regizor; Cel mai bun scenariu; Cel mai bun actor într-un rol principal; Cea mai bună actriţă într-un rol principal; Cea mai bună muzică originală; Cea mai bună coloană sonoră; Cea mai bună imagine; Cel mai bun montaj; Cele mai bune costume Cea mai bună scenografie; Cel mai bun scurtmetraj; Cel mai bun film documentar; Cel mai bun serial și Cel mai bun film de animație.

Potrivit sursei citate, sunt considerate eligibile pentru concurs filmele realizate în Moldova și/sau coproducțiile în care partea moldovenească este majoritară; filmele realizate și lansate în perioada decembrie 2019 - decembrie 2023, care au fost lansate în cinematografele sau la posturile TV din R. Moldova și/sau online. La categoria “Cel mai bun film de lung metraj” pot participa filme, atât de ficțiune, cât și documentare și animație, care au durata de peste 70 min. Filmele care nu vor respecta termenele de înscriere, rigorile și cerințele formularului de înscriere, nu vor fi luate în considerare de către juriul de preselecţie. Persoana care înregistrează filmul, semnează o declarație că are dreptul de a înscrie acest film; o persoană fizică nu poate fi nominalizată decât o singură dată, pentru un singur film, în cadrul aceleiaşi categorii.

Gala Premiilor Cineaștilor se va desfășura în data de 5 februarie 2024. Ediția I-a a Galei Uniunii Cineaștilor din Moldova a avut loc la 20 ianuarie 2020.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!