Principală Știri Externe

Belarus a început exerciţii militare în apropierea graniţelor cu UE şi Ucraina

02/04/2024 Externe

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că au început exerciții militare în regiunile de frontieră cu Ucraina și statele membre ale Uniunii Europene, Lituania și Polonia, scrie Reuters, preluat de Agerpres și MOLDPRES.Exercițiile, planificate să aibă loc timp de trei zile în zonele Gomel și Grodno, sunt destinate pregătirii ofițerilor și a trupelor de apărare teritorială în protejarea regiunilor respective și în gestionarea situațiilor de adoptare a legii marțiale, conform comunicatului emis de minister prin intermediul platformei Telegram.

Relațiile Belarusului, un apropiat aliat al Rusiei, cu vecinii săi occidentali și Ucraina, s-au tensionat în ultimii ani, mai ales după ce Moscova a utilizat teritoriul belarus ca bază de pregătire pentru atacul asupra Kievului, în februarie 2022.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!