Principală Știri Externe

Cutremur puternic în Taiwan. Două clădiri s-au prăbușit

03/04/2024 Externe

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Două clădiri s-au prăbușit, miercuri, în Hualien, un oraș apropiat de epicentrul cutremurului care a afectat coasta de est a Taiwanului, scrie AFP, preluat de Agerpres și MOLDPRES..Un oficial al serviciului de pompieri din Hualien a declarat: „Două clădiri s-au prăbușit și există posibilitatea ca oamenii să fie prinși sub dărâmături. În acest moment, nu deținem mai multe informații”.

Pacific Tsunami Warning Center, un observator regional cu sediul în Hawaii, a declarat că riscul de tsunami a fost în mare măsură depășit.

Cutremurul subacvatic, cu o magnitudine de 7,4 grade conform USGS, s-a produs puțin înainte de ora 00:00 GMT și a generat avertismente de tsunami pentru Taiwan, Japonia și Filipine.

Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA) a revizuit alerta de tsunami la nivelul „avertizare” pentru insulele Okinawa din Japonia. Potrivit JMA, care inițial a avertizat despre un tsunami de până la trei metri înălțime, este acum probabil ca valurile să nu depășească un metru.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube majore în Japonia.

sursa: Moldpres
Articole similare

Ultimele actualități

ABONEAZĂ-TE
PENTRU NOUTAȚI
CONTACTE

Despre serviciul ”POȘTA PRIMARULUI”

”Poșta Primarului” este o sursă de informații bogate în noutăți și date, furnizate la momentul oportun, într-un format inteligibil. Scopul constituirii acestei pagini este de a contribui la productivitate la locul de muncă al angajaților instituțiilor publice de nivelul I, în vederea asigurării unei activitați mai eficiente.

Abonează-te la NOUTĂȚI

Solicită transmiterea conținuturilor noi publicate pe portal prin e-mail!